HTML

Tegye fel a kezét...

Tegye fel a kezét aki...

Friss topikok

  • TB2010: Hitelt nem csak visszafizetni, de a mögötte lévő devizát váltani is lehet. Csak sok buktatója van ... (2011.09.10. 15:30) devizahitel

Címkék

Archívum

Tegye fel a kezét, aki szerint az költ el többet az extra jövedelemből, akinek már így is megvan mindene és tud megtakarítani, nem pedig az, aki alig jön ki a havi fizetésből és a plusz bevételből rohanna kenyeret meg iskolaszert venni!

Az adózás átcsoportosításával 3 osztály között lehet elosztani az adóterheket:

Az első aki rosszul keres (vagy nincs bejelentve rendesen, de ez más kérdés), és gondot okoz neki a mindennapi megélhetés vagy család fenntartása. Nem az a baj, hogy szeretnének mindenáron államkötvényt venni, csak nem tudnak, hanem, hogy szeretnének fogyasztani, csak nincs miből.

A második csoport a középréteg, aki el van adósodva, 3-5 éve nyögi a lakáshitel törlesztést, amit már nem bír vagy éppenhogy csak bírja, esetleg átütemezte neki a bank. A havi plusz 10-20 ezer forintot valószínűleg hiteltörlesztésre költené, vagy az elvett nyugdíjára tenné félre. Fogyasztással megvan, nyaralni nem volt már évek óta, ami kell azt épp meg tudja venni, de a hitel miatt nem mer költekezni.

A harmadik, a jól kereső réteg. A hitelét könnyen fizeti vagy esetleg már elő is törlesztette nagy részét. Megvan mindene ami kell, ezért tud rendesen félrerakni. Éppen elkölthetné a félrerakott pénzt is, de esze ágában sincs, inkább a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt megtakarít. Ha még egy havi 50 ezer beesik ezentúl, abból néha elkölt, de inkább új nyugdíj előtakarékosságot nyit, befekteti.

Én arra tippelek hogy az első csoport többet fogyasztana ha lenne miből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tegyefelakezet.blog.hu/api/trackback/id/tr663198840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása